Let Šedé Vrány (Lotrandovo 4E) - články

Kroniky Bouřných Hor

Obsah článku:


Rime a Nethar

Tuto informaci získala družina od Sariel, eladrinské čarodějky, která se zabývá sbíráním místních legend.


Zvláštní místo v textech Pěvců Smrti zastává osamocená píseň o Rime, bílé dračici a Netharovi, dračím jezdci. Nethar pocházel z rodu Rudovlkých náčelníků, k jeho předkům patřil i Rammelio.

V mládí se Nethar vydal do Bouřných hor odkud se, po dlouhé době, když už jej všichni považovali za mrtvého, vrátil na zádech dračice. Nikdy se nikomu nesvěřil, co se v horách odehrálo, všichni však brzy poznali, jak pevné pouto mezi ním a dračicí vzniklo. Říkal jí Rime, ale draci mají dlouhá jména, je tedy víc než jisté, že toto nebylo její pravé.

V písni o Rime a Netharovi je zajímavá pasáž, naznačující důvod, proč dračice sloužila člověku. V jedné chvíli, kdy se jí jeden z Pěvců Smrti ptá na jejich příběh, dračice mluví o dluhu, který musí být splacen. Doslovný překlad není možný, ale přibližný výklad je „ze zapomnění přicházím splatit dar a poté v zapomnění zas odejdu.

Píseň o Rime Netharovi končí v momentě, kdy na kraj opět upadá prokletí dlouhých zim způsobených návratem dříve poražené Paní hor. Oba se vydávají do Ledových Síní utkat se mocností, která hrozí opět trýznit rod Rudovlkých žádostmi o lidské oběti.

Po mnoho dní se horskému lidu nedostává žádných zpráv, až 7 den přichází varovný sen jednoho z Pěvců Smrti. Varování Šedé Vrány zní – Nethar je mrtev, Rime zrazena, střezte se Bílé dračice.

Další den přilétá Rime, kterou všichni s nadějí vítají. Namísto zpráv však přináší smrt, když zaútočí na shromážděný kmen. Její smích se pak rozléhá v horách ještě mnoho dní. Podobný osud stíhá nejedno hradiště horalů, umírají bojovníci, ale i ženy, děti a starci.

Ve chvíli nejtěžší přicházejí Pěvci Smrti s věštbou, podle které existuje jen jediný způsob jak Paní hor porazit a ten spočívá v její dračí podobě a sní spojené slabině. Bojovníci se pak vydávají do hor, kde poráží věčnou zimu, zároveň však umírají.

O této bitvě vypráví Příběh sedmadvaceti (bojovníků), kteří vybráni na základě věštby z nejvýznamnějších rodů horského lidu. Jejich krev pak dává právo jejich potomkům ucházet se o vládu nad kmeny Bouřných hor.


Napsal Lotrando 06.01.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 164 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.13903594017029 secREMOTE_IP: 3.139.83.79