Za zrcadlem - články

"Za zrcadlem" - dodatečné informace

Obsah článku:

Larloch

O Larlochovi máte jen pár informací od Aumvora. Podle něj je to nejmocnější z přeživších Netheřanů (nevěděl o Ioulaumovi). Bývalý král jedné z létajících enkláv a s největší pravděpodobností nejmocnější arcimág této doby (včetně všech různých exarchů, polobohů a Elminsterů).
 
Žije na místě zvaném Černokněžnická krypta, která leží na severní hranici Trollích vrchů, které jsou asi den cesty severně od Baldurovi Brány, dva dny cesty jižně od Secomberu (přízračný koně). Toto místo je velmi známé po celém Mečovém pobřeží jako místo, kterému by se měli všichni vyhýbat. Téměř každý místní historik a dobrodruh vám poví, že je to domov doslova armád nemrtvých pod vedením Stínového krále.
 
Aumvor potvrdil, že hloupou přezdívku Stínový král dali obyvatelé Mečového pobřeží právě Larlochovi, který má dost prostředků k tomu, aby ohrozil celý kontinent. Zničit Shadovar by pro něj nebyl problém. Tedy až na ten největší problém, nechce se mu. Jeho jediným přáním je, aby ho okolní svět nechal na pokoji a on se mohl nerušeně věnovat studiu magie, což je jeho jediný zájem od Pádu Netherilu.
 
Dokonce ani bohové nemají dost odvahy ho rušit od studia a většina mocností světa jen doufá, že se nikdy nerozhodne své studium využít globálně v praxi. Za stovky let navštívilo Larlochův domov snad tisíce dobrodruhů a lovců pokladů. Jen málo jich přežilo, a ještě méně se dostalo ven aniž by byli pod vlivem nějaké Larlochovi kletby či ovládnutí.
 
Aumvor věděl jen o jediném případu, kdy Larloch svolil ke spolupráci. Szass Tam a dalších patnáct elitních Červených čarodějů přišli do Černokněžnické krypty ve snaze Larlocha zabít nebo alespoň ukrást jeho magii a poklady. Tito Červení čarodějové roky studovali Larlochovu magii a byli přesvědčeni, že našli trhlinu v jeho obraně. Szass Tam, vládce Thaye a Červených čarodějů, zulkir nekromancie, se ve strachu z Larlocha rozhodl nepřipojit k samotnému útoku a jen vyčkával, zda se podaří využít Larlochovu chybu jeho patnácti mocným kolegům. Všichni v pár okamžicích zemřeli a Szass Tam poté přijal audienci u Larlocha a omluvil se mu s tím, že jeho kolegové byli nešikové. Ten souhlasil a byl ochotný spolupracovat.
 
Přestože je Larloch obecně vnímán jako zlá mocnost Faerunu, jeho vliv je spíše dobrý. Občas vypustí do světa svitky o slabších kouzlech, která vynalezl. Někdy je ochotný se, skrze sny, podělit o Netherské znalosti. A ve Svítící tvrzi se pravidelně objevují nové kapitoly kompletní historie Netherilu podepsané jako Spoutaný Larlochův písař.
 
Pro úplnost ještě dodávám Hirkalovu eladriní pohádku o velkém L.
Vzpomněl jsem si na jednu z pohádek, kterou mi vyprávěl děd, když jsem byl malý. Jednoho dne prý přebýval v dalekém eladriním městě, když v tom je napadla armáda asi dvou set mocných nemrtvých čarodějů - lichů. Byla to největší organizovaná skupina, obyčejně osamocených lichů, kterou kdy historie zaznamenala. A tak nebylo divu, že eladrini utrpěli mnoho ztrát na životech. Náhle se lichové rozpadli a místo nich se objevil jeden jediný. Tajemný lich se představil jako Larloch a zdvořile se omluvil za celý konflikt. Prý jen hledá poznání a snaží se o rozvoj magického umění, a toto byl pouhý test, kdy dal svým lichům svobodnou vůli a sledoval jak s ní naloží. Jejich chování bylo bláznivé, a tak je zastavil. Eladrini byli zděšeni, že existuje někdo tak mocný, oplatili mu zdvořilost a nechali jej jít.
 
Napsal Assassin 28.01.2014
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.049968957901001 secREMOTE_IP: 3.147.89.105