Za zrcadlem - články

"Za zrcadlem" - dodatečné informace

Obsah článku:

Phaerimmové

Ohavná rasa zlých mágů, kteří by nejraději vymazali všechny ostatní bytosti z existence nebo je zotročili pro zábavu z jejich mučení. Jsou velice inteligentní a nebezpeční. Ačkoliv nemají oči ani uši, velmi dobře vidí a slyší a stejně tak dobře vnímají magii. Magií se také mohou živit, ale nikdy nepohrdnou kusem masa. Jejich levitující těla dorůstají velikosti přes devět metrů a kolem sebe víří vzduch, kterým se dorozumívají s dalšími členy své rasy. S jinými rasami se mohou dorozumívat telepaticky, ale daleko častěji využijí svou magii k útoku.

Phaerimmská magie je velmi mocná, jen ti nejmocnější mágové jiných ras se jí mohou rovnat. Jejich čarování je tiché, ale musí k němu využívat všechny čtyři ruce. Obzvlášť mají v oblibě mysl ovlivňující magii. Proti magii jsou také odolní a kouzla nepřátelských čarodějů mohou pohltit k vlastnímu vyléčení či je odrazit zpět na nepřítele.

Rozmnožují se asexuálně. Bodnou oběť svým ocasním bodcem, který produkuje velmi silný paralyzující jed způsobující levitaci. Skrz tento bodec pak do paralyzovaného bezvládně vznášejícího se těla nakladou vajíčka. Narozená mláďata pak rozežerou oběť zevnitř.

Tato rasa byla uměle vytvořena před přibližně 4 000 lety imaskarskými čaroději. V této době měli netheřani své první létající enklávy a Ioulaum vedl Netherskou říši k obrovskému rozmachu. Imaskarská říše se snažila konkurovat alespoň v závodu zbrojení a experimenty vedoucí k vytvoření phaerimmů byly nejspíše jeho součástí. Není jisté, zda se jedná o přetvořené lidské mágy, otroky či o úplně nové tvory. Jisté je, že vytvoření phaerimmové způsobili svým stvořitelům mnoho škod a utekli do hlubin Podtemna.

Podtemno

Phaerimmové špatně snáší ostré sluneční světlo. Pálí jejich kůži a celkově se na něm špatně orientují. Proto se usadili v jeskyním komplexu Podtemna, který nazvali Phaerlin, přímo pod úrodnou plání Anauroch, kde právě vzkvétala nejmocnější lidská civilizace všech dob. Netherská říše. Na více než 2 000 let na povrchu o phaerimmech nikdo neslyšel.

Velmi rychle zjistili, že v Podtemnu nemají žádnou konkurenci. Nejenom, že jsou odolní vůči magii, ale i proti mocné psionické síle illithidů. Naopak od illithidů se mnohé naučili a vytvořili kouzla, která jejich mysl ovlivňující psionické schopnosti napodobují. Ani illithidi se jim nedokážou ubránit a byli zotročeni společně s beholdery a dalšími rasami Podtemna. Od této doby je v Podtemnu poměrně běžné, že celé město beholderů je přesvědčeno o vlastní nezávislosti, ale jejich vůdce je tajně pod vlivem magie phaerimmů.

Po více než 2 000 letech se stala katastrofa pro celou phaerimmskou populaci. Stále více vznikajících netherských enkláv a obrovské množství jimi produkovaného magického rezidua padajícího na zem narušilo přirozenou magii jeskyní Podtemna, které se začaly hroutit. Netheřani na vrcholu své slávy neměli o tomto vedlejším efektu své civilizace ani tušení, ale phaerimmové naplánovali odvetu. 122 let před Pádem Netherilu phaerimmové vyčarovali nad celou svou říší život a magii vysávající auru, která začala měnit úrodný Anauroch ve vyprahlou poušť plnou oblastí divoké magie. V Netherské říši vypukly problémy s nedostatkem jídla, nepokoje, války.

Napsal Assassin 28.01.2014
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.062593936920166 secREMOTE_IP: 3.16.212.32