Za zrcadlem - články

"Za zrcadlem" - dodatečné informace

Obsah článku:

Imaskarská říše

Před téměř 10 000 lety byla na východě kontinentu založena mocná lidská říše vedena čaroději zvanými Artificeři. Ti byli doslova fascinováni svým novým objevem, vytvářením portálů nejen do jiných sfér, ale dokonce do cizích světů a dimenzí existence. Vytvořili tedy sedm Imaskarkan, mocných magických artefaktů, které měly na věčnost uchovat nesmírné magické znalosti říše.

Asi 4 000 let se říše rozvíjela a zkoumala prostory daleko za hranicemi našich světů, když přišel hrozivý mor neznámého původu. Jako odpověď na něj si Imaskařani na svoje území dotáhli stovky tisíc lidských otroků z cizího světa. S nimi však přišli jejich bohové. Asi 2 000 let jim toto chování procházelo, díky obrovským bariérám, kterými zahalili svá území a přes které nepronikla božská moc.

Protože věděli, že to není trvalé řešení, připravili ultimátní zbraň. Z velmi vzdálené dimenze přivolali, spoutali a na duši a tělo rozdělili a odděleně zapečetili bytost mnohem starší než je náš svět, a jejíž samotná podstata je tak cizí, že je komukoliv na tomto světě naprosto nepochopitelná. Tato bytost se jmenuje Pandorym a měl zastrašit bohy od útoku. To se nepovedlo, cizí bohové na sebe vzali smrtelné fyzické podoby, napadli Imaskarskou říši a vyvolali povstání otroků, kteří asi před 4 000 lety prakticky zadupali celou říši do země. Pandorym nikdy nebyl použit.

 

< Imaskarská říše >
Korunní války Netherská říše
Napsal Assassin 28.01.2014
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.039076089859009 secREMOTE_IP: 18.221.139.146