Allmir - články

SVĚT

Obsah článku:
Môrie je útočiště temných bytostí a mocností Allmiru. Je to místo, kde nežijí žádná zvířata či ptáci, nerostou zde stromy ani květiny. Ze země zde vyvěrá kouř, popel a jedovaté plyny. Vody jsou zde zatuchlé či otrávené a obloha je zakryta dusivými černými mračny. Obrovitá zčernalá země dosahuje rozměry kontinentu, jehož hranice sahají až do Stínopádu.
Opuštěná však není, v puklinách skal se skrývají stvůry, v prastarých štolách přebývají zrůdy, v černých trhlinách odpočívají nemrtví a po popraskaném povrchu planin pobíhají skřeti. V Môrii přebývají všichni zlí netvoři, kteří jsou schopni přežít zdejší kruté podmínky.
Všichni doufají, že nastane den, kdy Pán Zla opět povstane a zahalí celý svět temnotou.
V hlubinách Môrie dodnes přežívají temné bytosti z počátků světa, o jejichž existenci neví skoro nikdo, často ani vládci Môrie. Na tomto kontinentu neleží žádná království, sama Môrie je jedna velká říše temna. Malé západní části sice vládne černokněžník Morlant, který se prohlásil za temného lorda Môrie, avšak nemá dostatečnou moc, aby si podmanil celou Môrii. I přesto západní království bedlivě sledují každý krok Morlanta, připraveni zasáhnout v případě jakékoliv hrozby. Zejména království Arnor, jež sousedí s černou zemí.

Černá Brána: Na nejvýchodnějším cípu Eretrie se tyčí zbytky Agranova mostu, který spojoval Môrii s Eretrií, za ním v Údolí Stínů stojí jako obrovitá hráz Černá Brána, která nebyla otevřená již celá staletí.

< Morie >
Ardanie
Napsal Comikus 01.12.2009
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.069592952728271 secREMOTE_IP: 18.221.11.68