Plán B - články

[HtV] Deník Jacka Norrmana

Obsah článku:
18. listopadu 2008, NYc zápis je silně roztřesený
Všichni zemřou.
Tohle sem ještě před dvanácti hodinama myslel, že sem napíšu jako jedinou větu.

Všechno šlo špatně. Vasilije na schůzce v tom skladišti nahradil nějakej Bron Orlov, kterej ho odpravil (když jsme tam přišli tak umíral přidrátovanej ke sloupu), s sebou měl nějakýho nejspíš triádou zmutovanýho retarda s pytlem. Vyhrožoval, naparoval se, Sára chtěla odejít, já váhal jestli vystřelit, a Tommy ho prostě napálil.
Jenže pak se ukázalo že v tom pytli u toho mutanta je Chei. Tušil jsem to když přišel, možná proto sem nevystřelil hned, ale říkal jsem si, že jen věřím tomu čeho se nejvíc bojím. Spletl jsem se víc než kdykoliv předtím.
Zpanikařil jsem. Střelil jsem toho retarda do hlavy, dvakrát minimálně, ale skoro nic neudělalo. Tommy mu udpálil kus ruky. Ale on jakoby nic. A pak Chei prostě usekl hlavu. Doteď to vidím živě před očima.

Ten mutant utekl, Brona Orlova jsme dostali. Dojeli jsme do save houseu, ale nedokázal jsem s ním zůstat v jednom domě. Chtěl jsem ho zabít, roztrhat nakusy, ale jak ze mě mizel adrenalin, tak se to vytrácelo. Poslední, co by zrovna Chei chtěla, by bylo, aby se ze mě kvůli Rusákům stalo totéž, co jsou oni.

Joshua mi v nemocnici řekl, že přijde chvíle, kdy se stane něco, co nepůjde vrátit zpátky. A že se pak stejně jako on budu muset rozhodnout, jestli zapadnu ve vlastním zoufalství nebo jestli se pokusím zabránit tomu aby se to dělo jiným. Tak mě napadá že by mě zajímalo co se stalo jemu.
Celý život jsem měl dojem, že to, co dělám, není to, co bych dělat měl. Vždycky mi přišlo, jakobych se spíš připravoval na něco skutečnějšího než jsou něčí milenky a rozvody.
Chei občas mluvila o osudu, možná by řekla, že je jejím osudem zemřít abych si tohle uvědomil. Občas takhle uvažovala. Pokud to tak je, pak to ale získá smysl pouze, pokud skutečně dokážu něco změnit.

Odešel jsem chvíli potom, co jsme dorazili a šel jsem za Cheiiným dědečkem, "strýčkem Kimem". Byla to hloupost, ale bylo to něco, co jsem musel udělat, i když sem si uvědomoval, že mě možná nechá namístě zastřelit.
Nikdy předtím jsem ho neviděl tak mimo sebe. Poprvé dokonce mluvil o Chei jako o své vnučce, vždycky předtím to pro něj byla rodiná kamarádka, jako všechny nelegitimní míšenky. Slíbil jsem mu že se postarám aby za to Rusové zaplatili.

Nevím co jsem dělal potom. Probral jsem se odpoledne u Nuana.


19. listopadu 2008, NYc rukopis je stále roztřesený, i když už ne tak moc
Když jsem se večer vrátil k ostatním, Tommy a Sára už měli Brona vyslechnutého. Chtěl jsem ho zašít někam do sklepa, abych si prošel, co z něj dostali, a pak se případně doptal na další věci, přecejen narozdíl od nich mám v tomhle pár let praxe navíc. Když jsem k němu šel, Sára myslela že ho chci zabít, když mi to došlo, tak jsem si uvědomil, že opravdu stále chci.
< 28 >
27 29
Text je psán do bloku menšího než A4 s pevnými deskami uloženého v kovové, vodě a žáru odolné krabici uzavřené nerezovým zámkem na čtyřčíselnou kombinaci. Zápisy jsou psány za pomoci černého gelového fixu, pevným, vypsaným rukopisem. Autor dodržuje rovinu řádek i jejich rozestupy. Písmo je menší, skloněné.. Ve schránce je kromě bloku i kazeta z kamery, obrázek jakéhosi ještěročlověka na nočním předměstí s přicvaknutými poznámkami o tom, které detaily jsou zachyceny špatně a jak by měly správně vypadat, obrázek jakési staré čínské tuby a dvě obálky - jedna z nich obsahuje asi třicet číslovaných fotografií lidí a míst různé kvality, druhá obsahuje přes osmdesát fotografií lidí na NY ulici, zhruba padesát velmi kvalitních a přes třicet podivných, ale očividně záměrně takto vytvořených.
Napsal sirien 02.02.2011
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 47 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.092482089996338 secREMOTE_IP: 18.118.207.183