Tvorba postav: Osobnost

Obsah článku:

5. Dominatně-Hedonistický archetyp

Dominatně hedonistické postavy se řídí svou vášní. Bývají lehce dohnány ke zlosti nebo ke smíchu, k impulzivnímu a intuitivnímu. Nechají svůj instinkt, aby je životem vedl k tomu, co mají rádi jako ke svému životnímu cílu ... a může se jednat jak o destruktivní, tak o konstruktivní počínání. Agresivní a neurvalé způsoby přispívají vyobrazení těchto postav v médiích jako mužů.



Pozitivní vlastnosti: odvážný, statečný, energetický, expresivní, intuitivní, štístkař, eutanistický, bezstarostný, vášnivý, aktivní, milující, charismatický, jednoduchý.

Negativní vlastnosti: požitkář, chlípný, neřestný, agresivní, unáhlený, horkokrevný, zlomyslný, hrabivý, náročný, sebedestruktivní, přehánějící.

Specifické sub-typy:

Viking: Tato postava řeší své porblémy hrubou silou. Je přímá a lehce se odhodlá k akci, ale má tendenci zpackat a rozbít všechno s kým (čím) příjde do styku. Taková postava může (ale nemusí!) rozumět svému problému. Může to být např. barbar, vidlák, řidič monster trucků, drsný obchodník, barový vyhazovač.

Darebák: Tato postava pořád tropí nějakou neplechu ... a často se dokáže vyvlíknout trestu. Může být rychlá, nebo mít jen pořádnou kliku. Po většinu času se taková postava jen poflakuje okolo bez toho, abby dělala něco užitečného. Může jít o piráta, gambléra, kapsáře, rockovou hvězdu, atp.

Adrenalinová smažka: Tato postava ráda žije v rámci zákona, ale zbrkle, a na hranici. Cílem jejích zájmů je dostat se do napínavé situace; a ačkoliv by postava nikdy nezranila ostatní, na své vlastní bezpečí kašle. Za příklady si uveďme kaskadéry, skateboardisty, potápeče, žoldáky, atp.

Otázky ke zodpovězení: Proč je postava tak zbrklá? Co může ztratit? Co postavě přináší její neřesti? Už někdy postava poranila někoho jiného při svých adrenalinových excesech? Má tato postava vůbec někdy smůlu? Za jakých podmínek se postava snaží být opatrná? Co je v jejím životě to nejdůležitější?
Toto je překlad. Autor neznámý o.O
Napsal pipux 16.10.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 142 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.22496891021729 secREMOTE_IP: 18.119.165.92