Tvorba postav: Osobnost

Obsah článku:

4. Submisivně-Realistický archetyp

Submisivně realistické postavy jsou podstatně citlivější a přátelštější v provnání se svými dominantními protějšky. Postavám v popředí často slouží jako rádci, využívaje svých vědomostí a zkušeností, těžce nabytých tvrdou prací. Submisivně realistické postavy rády pomohou a jsou hrdé na to, co dokáží zvládnout.



Pozitivní vlastnosti: znalý, nápomocný, tvrdě pracující, vzdělávající se, odpovědný, spolehlivý, zkušený, skromný, zručný, rád pomůže, soustředěný.

Negativní vlastnosti: nepraktický, ekcentrický, stydlivý, úzkostný, zbabělý, neflexibilní, naléhavý, přímočarý, defenzivní.

Specifické sub-typy:

Potrhlý vědec: Tato postava nedělá nikdy nic jednoduše ... a někdy to je k dobru. Ekcentrismus postavy může přispěk k novému vědeckému průlomu, anebo se průlom nekoná ... a pak může postava jen jednoduše lézt na nervy svým spojencům. Tato postava může být např. vynálezce, kouzelník, pacient na psychiatrii.

Specialista: Tato postava se rozhodla, že svůj život odkáže studiu určité dovednosti, kterou dovede k dokonalosti. Postava je ve své dráze k poznání neústupná, takže často utrpí její mezilidské vztahy. Příkladově může jít o vědce, atleta, válečníka, mechanika, mista kuchaře.

Encyklopedie: Tato postava je chodící kapacita, která je schopna vytáhnout nějakou učebnicovou definici ke každé situaci. Zatímco specialista jde do hloubky, encyklopedie sbírá své znalosti do šířky. Může se jednat o robota, komika, předsedu vědecké komory, atp.

Otázky ke zodpovězení: Byla postava vždy taková? Proč si vybrala svůj obor (resp. proč se nespecializovala)? Má postava svého učitele? Jak postava reaguje, když se zjistí, že neměla pravdu? Kdy postava odmítne žádost o pomoc?

Toto je překlad. Autor neznámý o.O
Napsal pipux 16.10.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 142 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.12849497795105 secREMOTE_IP: 3.138.116.241