Tvorba postav: Osobnost

Obsah článku:

3. Dominatně-Realistický archetyp

Dominatně-realisitcké postavy vnímají svět jako složitý celek. Nic neberou za samozřejmé a v jednom kuse hodnotí představy kolem sebe. Snaží se svět rozebrat na kousíčky, najít pravidla a zákonitosti, kterými se svět řídí. Pomocí těchto poznatků postupují dále k ovládnutí svého okolí a vztahů. Mohou z nich být nelehcí protivníci v debatách, nebo podivní, ale hodnotní spojenci.



Pozitivní vlastnosti: inteligentní, zvídavý, zvědavý, logický, racionální, pragmatický, funkcionalista, mentor, složitý, přesný, talentovaný, analytický.

Negativní vlastnosti: chladný, prudký, zbrklý, vypočítavý, divný, antisociální, odtažný, nelidský, výhružný.

Specifické sub-typy:

Android: Tato postava ve skutečnosti není počítačem ... ale přeje si, aby byla. Svět ve svých očích vidí jako kolekci komplexních pravidel, se kterými občas experimentuje. Představme si např. vědce, andrioda, mimozemšťana, počítačový program, supergéniuse.

Asketa: Tato postava je zdrženlivá, odloučená od světa. Nemusí disponovat žádným majetkem – vlastní volbou. Obvykle je vyrovnaná a přemýšlí nad děním okolo. Tímto sub-typem postavy může být např. mnich, mudrc, mistr bojových umění, spartanský bojovník, básník, umělec, poustevník.

Otázky ke zodpovězení: Proč postava skončila v tomto stádiu existence? Poškodil se jí charakter? Jaké má díry ve vědomostech? Jak daleko by postava byla schopná zajít pro odpovědi na své otázky? Co postavu přiměje k tomu, aby složila svou kamennou tvář? Jaký je nejvyšší cíl postavy? Kdy jej naplní?
Toto je překlad. Autor neznámý o.O
Napsal pipux 16.10.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 142 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.24148201942444 secREMOTE_IP: 3.148.112.132