Následníci Sutaka

Obsah článku:

Sezení třetí - "tichá" infiltrace vězení

Naším dalším cílem jest Oliver Kobb, bezúhonný občan, který se před nepřáteli radši schoval do vězení.

  • Nejzajímavější informaci objevil Lomond. V knihovně se snažil objevit informace o nějakých minulých vraždách ve vězení a při odchodu narazil na kamelota, který mu prodal noviny. A v novinách se psalo o vzpouře ve vězení se spoustou mrtvých. V takové situaci se na místě určitě budou pohybovat Spirit Wardeni a to nám přišlo jako ideální krytí.
  • Díky znalostem Lomonda se nám podařilo poshánět a vyrobit rozumně vypadající kostýmy Wardenů. Nebyli nic extra, ale na první pohled by projít mohli.
  • S ničím jsme se neštvali a do věznice jsme se dostali přelezením zdi. Hlídky byly naštěstí unavené, tak si nás ani nevšimli. Zahlédli jsme jednu pobořenou budovu a spoustu lidí, pravděpodobně Spirit Wardenů, jak se pohybují na dvoře a okolo obřího šestinohého Hullu.
  • Díky Tenebris jsme se jen s pár drobnejma problémama dostali až na střechu věznice, kde jsme našli poklop, který nám nebyl žádnou překážkou a rychle odhalil žebřík, vedoucí na úzkou lávku nad velkou halou.
  • Ashlac začal slézat po žebříku a zaregistroval, že po obvodu haly jsou jednotlivé cely a celá hala má několik pater. Na nejvyšším patře, kam ústila lávka, se pohyboval jeden bachař. Ashlac přemýšlel, jak ho nejlépe zabít vrhacím nožem, tak dlouho, až to Tenebris přestalo bavit, k bachaři se připlížila a jednoduchým řezem ho podřízla.
  • Další, koho to přestalo bavit, byl Frog, který se rozhodl prozkoumat ten boží Hull. Tak slezl ze stěny a začal se k němu plížit. Při tom ho skoro odhalil některý z wardenů, ale Frog se dostatečně rychle schoval pod Hull a unikl odhalení.
  • Toho, jak Tenebris podříznula bachaře, si všiml jeden z vězňů a mával na ni, že ho má pustit. Tenebris zjistila, že jde o nějakého starého známého a domluvila se s ním, že když ho pustíme, tak nám řekne, kde najdeme Olivera Kobba. To nám přišlo jako fér obchod, tak jsme ho pustili a on dodržel slovo a opravdu nám řekl, že se Kobb schovává ve sklepení a žije si tam docela příjemně.
  • Tenebris s Ashlacem mu poděkovali a ukázali mu na žebřík, že po něm má vylézt a počkat na nás. Lomond mu pomohl vylézt poklopem a pak ho v nestřežený okamžik naprosto zbytečně podříznul.
  • Frog měl konečně trochu času a začal zkoumat Hull. Nadzvedl jeden z krytů, chvilku koukal na jádro a pak jenom pokrčil rameny, vytáhl z brašny jádro, které získal při minulé akci, a připojil ho vedle toho prvního. Pak zavřel kryt a bleskově se stáhnul zpátky k budově věznice.
  • Hull chvíli nehybně stál, pak najednou začal vydávat prapodivný zvuky, máchat kolem sebe končetinama, pobil několik Spirit Wardenů a pak proběhl venkovní zdí pryč do Doskvolu.
  • Toho hluku jsme využili a rychle jsme sestoupili až do přízemí a jali se prodírat davem lidí směrem ke sklepení. Hned druhé dveře, které jsme ve sklepení našli, měli před sebou stráže. Tak k nim Ashlac přišel, zkusil je čímsi zmást a pak překvapivě zaútočit mečem. To se mu bohužel nepovedlo, ale ve třech (Lomond se jako obvykle neúčastnil) jsme stráže docela rychle zlikvidovali.
  • Ashlac otevřel dveře a odkryl nám pohled na skupinu gangsterů s Kobbem uprostřed. Většina z nich měla nějaké krátké zbraně, jenom Kobb měl v ruce pistoli. Ashlac měl naštěstí taky pistoli v ruce a tak stihl Kobbovi udělat díru do hlavy dřív, než kdokoliv stihl něco říct. Frog chtěl pomoct granátem, ale nějak se mu zasekla pojistka, tak ho jen tak hodil stranou, vytáhl kladivo a s řevem vyběhl na ostatní.
  • Tenebris využívala chaosu, který Frog způsobil a útočila do zad, Lomond kryl záda a Ashlac hlídal, aby nikdo neobklíčil Froga. Sice nás to stálo pár drobnějších či vážnějších zranění, ale nakonec jsme zvítězili.
  • Ashlac začal prohledávat Kobba a našel u něj akorát pár dopisů, které zahodil jako nezajímavé. Tenebris obrala ostatní mrtvoly o překvapivé množství cenností a Frog v jedné z vedlejších místností objevil zásobu drog.
  • Pak jsme se zvedli k odchodu a Frog, který odcházel poslední, ještě do místnosti hodil pár lahviček s jakýmsi olejem, který okamžitě chytnul plamenem.
  • Z vězení jsme se dostali vcelku bez problémů dírou, kterou vytvořil zdivočelý Hull a Frog se ještě vydal po jeho stopách, prý aby zahladil jakékoliv podezřelé známky. A jelikož se potřeboval uklidnit, tak do sebe už po cestě začal ládovat drogy, které našel u Kobba.

Downtime

  • Lady Irimina nám příjemnou částkou poděkovala za další úspěšnou akci a vyjádřila žádost, že by byla ráda, kdybyse další služba, související se slavným operním pěvcem, obešla bez likvidace budovy opery.
  • Bohužel si nás očividně někdo všimnul a tak si Bluecoati přišli pro Ashlaca. Ten jim naštěstí neřekl nic jiného, než svoje jméno.
  • Většina z nás si léčila zranění.
  • Frog si v laboratoři hrál a snažil se vytvořit nějaký nový vynález.
  • A abychom byli v té opeře nenápadnější, tak jsme si všichni krom Lomonda posháněli nějaké kvalitnější oblečení.
< Sezení třetí - "tichá" infiltrace vězení >
Sezení druhé - bezbranná stařenka podruhé
Napsal Aegnor 07.03.2018
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 8 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.13850903511047 secREMOTE_IP: 18.117.229.16