Pathfinder Praha

Obsah článku:

Kladiven 1388 III

Druarský les

Čas prozkoumat zbytek patra. V jeho západní části hrdinové objevili provizorní barikádu, dávno nepoužívané pece a kovárny a nechali dveře, za kterými se ozývyl podivný štěkot zavřené. Lejenna prozkoumala jižní část, kde narazila na dávno nepoužívanou zbrojnici. Po schodech dolů se vydala zahalena rouškou stínů, aby na konci schodiště objevila obří místnost, možná další zbrojnici. Elen ji následovala a obě pak znehybněly, když si povšimly tria nestvůr na druhé straně haly. Než se však rozhodly, co s nimi udělat, trojice zmizela v jedné z postranních chodeb a družina je pak již nedohnala.

 

Zbytek družiny následoval troglodyty a po několika prázdných místnostech a ohnutých mřížích objevily něco zajímavého – těla deseti trpaslíků (Lejenna je promptně obrala i o to málo, co jim po smrti zůstalo). Nebyli nijak zmasakrováni, běžné rány zbraněmi. Z výklenků chodeb družina viděla i obrovskou místnost uprostřed patra, nemohla se však přijít na to, kudy se tam dostane, dveře nebyly k nalezení. Než se však dopátrali, jak se tam dostat, museli si poradit s mrchodravci a velice záludnou šipkovou pastí, která je bude ještě pár desetidnů strašit.

 

Když celé patro obešli, uvědomili si, co je to za prostor uprostřed – šachta do dolů. Baldric byl vyslán Branem, aby zjistil, kam až je šachta zasypaná a jak moc. Obyvatelé temnoty ho však málem zničili a musel utéct, stíny ho však nepronásledovaly. Zůstávalo ještě schodiště na severu, kam se nakonec odhodlali jít.

 

Po mnoha desítkách schodů stanuli v dalším patře, tomto znatelné menším než předchozí. Ve strážnici objevily další těla trpaslíků, již ve značném rozkladu a evidentně zabitých mnohem dříve, než těch o patro výše. Našli i zasypanou část důlního výtahu. S několika dny a četou trpaslíků (nebo odpovídající magií) by to bylo hned, ale takhle nechtěli ztrácet čas. V jižní části se nacházely cely, ocelový had a díra směřujícíd do útrob země, ze které se něco vyškrábalo na povrch. Běžci jámu alespoň provizorně zatížili, když je náhle překvapila trojice zombie a podivný démon. Poradili si s nimi rychle a posléze zjistili, že vylezli z hrobek lidí v západní části komplexu. Otevřeli jen další dvě krypty, než si řekli, že to není tak dobrý nápad.

 

Nakonec jim nezůstalo než vyzkoušet radu dryády a podívat se, co se vlastně děje hluboko v dole. Cestou zpátky je přepadli mrazihavové, kteří družinku pořádně "schladili". Schodiště vedoucí z komnat dryády je vedlo hluboko pod zem, lehce se stáčelo, aby nakonec končilo závalem. Naštěstí se však propadla část schodů a odhalila tak důlní chodbu necelých 20 stop pod nimi. Elen nejdříve prozkoumala okolí zavěšena ze stropu, ale kromě vozíků s rudou, krumpáčů a několik mrtvol trpaslíků - dělníků neviděla nic podstatného. Po seskoku dolů zjistila, že trpaslíci nejsou tak úplně mrtví, během chvilky je však vyřídila.

 

Ve vozících našli Běžci zajímavou rudu - byla to železná ruda spojena s prvotním elementem, a protože zářila rudě, domysleli si oheň. Po chvilce si všimli, že v jeho blízkosti jim není zrovna dvakrát dobře, cítili se nesví a celkově nekoncentrovaní - vydali se raději prozkoumat důl. Větvil se bohatě, byl však zcela opuštěn, na mnoha místech podpěry zničené, sesuvy půdy a kamene, praskliny v kameni.

 

Po nedlouhé cestě se ocitli ve velkém důlním rozdělovníku, jehož středem se táhla žíla elementální rudy. Uprostřed ležela mrtvola temného elfa, kterému někdo pěkně rozpáral břicho. Po bližším průzkumu slyšeli opět podivné cvakání z východu (stejný zvuk slyšeli vícekrát v horních patrech, ale nezjistili, co ho způsobovalo). Z temnoty severních chodeb se vynořila i trojice podivně vypadajících zombie, s rudými žílami na vypouklém břiše. Smrt jim přivodila Lejenna vskutku zajímavým způsobem - první nemrtvý vybuchl v ohnivé kouli a vzal sebou v následujících explozích i další dva nemrtvé. Navíc se z té podivné elementální rudy vynořila kamenná postava s rudě žhnoucíma očima, kterou Bran a Burjah společně zatloukli do země.

 

Průzkum severní části odhalil jenom slepé chodby a zával, družina tedy pokračovala na východ....

< Kladiven 1388 III >
Kladiven 1388 II Kladiven 1388 IV
Napsal Alwaern 16.03.2014
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 40 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.135418176651 secREMOTE_IP: 3.23.103.61