Pathfinder Praha

Obsah článku:

Dlouhonoc 1387 VII

Kiira vládce Reitheilliaethoru Pobletha

 

Do vesnice dorazila skupina dobrodruhů ze Severu, provází je Vickas Vran, ten zpropadený hraničář. Nevím jak se jim podařilo se probojovat z podzemí toho chrámu, ale pokusím se to zjistit. Rozprava se všemi a s dalšími v Radě je přivede na jiné myšlenky a nebudou tak ostražití. Navíc vypadají, že mají za sebou dlouhou cestu, jednání bude možná o to snazší. Dle vyprávění viděli skupinu ettinů a dosvědčili masakr jednotky, kde zemřeli dcery Trimera.

 

……………

 

Já to tušil, získali ten pendant! Zatracení baelnorni, měl jsem je pohřbít společně s jejich hrobkou…Nevadí, plán s Turlangem nevyšel a bude nutné se jej zbavit. Pokud by byl očištěn, určitě si rozpomene, kdo ho navštívil s nápadem prozkoumat ruiny s démonickým portálem. Naštěstí se vrátili temní elfově, dhaerrow však nevydrží toto válečné tempo dlouho. Musím se pendantu zmocnit….ne, počkat, nechám ten rituál vykonat je, budou se alespoň cítit užiteční a nikdy se nedozví pravdu.

 

……………

 

Rituál dokončen, Turlang a enti jsou mrtví a černota se vrací na původní místo. Během dalšího desetidne budu muset uzavřít portál v ruinách, ale tolik démonů by se sem nemělo dostat. N-Tel-Quess nechám odpočinout. Navíc se mi naskytla možnost zítra ráno zničit proradnou a línou Radu. Nechám hlasovat o jejím rozpuštění a navrhnu se za Válečného vůdce, Tel-Quess to s vděkem přijme.

 

………….

 

Je skvělé se dívat do prázdných očí Meliory a v duchu se smát Nimredovi, Rada je minulostí. Když už jsou dobrodruzi tak podnikaví, bylo by škoda nevyužít je k dalším účelům. Nechám je zkusit se postarat o temné, beztak začínají být otravní. K dispozici jim dám Weldu a Spelera, navíc nikdo neštěkne po pár mrtvých nelidech. Ta elfka by se mi však hodila, jak jí jen přesvědčit, aby zůstala ve vesnici?

 

…………

 

Stopaři a dobdroduzi vyrazili na sever, po stopách poslední skupiny drowů. Zneklidňuje mě ten počet démonů. Vždy se s nimi paktovali, ale tolik? Snad to nesouvisí s…..ne, to je hloupost, je to příliš daleko. Nebo mají temní svoje plány? Pokud oni slavní Běžci selžou, budu muset vypravit celý kaemer. U Corellona, tolik potíží. Ten tiefling v skupině je zajímavý, nemyslím si, že s tím něco má, ale pokud budou mít co do činění s démony, může se jim to hodit. Jen nikdo neví, co pohledával v chrámu Hanali Celanil, kněžka pořád mlží a nepamatuje si. Proradná děvka, měl bych ji vyhnat, ale ještě ne. Takovou podivnou sebranku jsem dlouho neviděl. Navíc s nimi nakonec odešel i ten hobití válečný knéz. Z toho, co mi špehové zdědili, určitě ho nepřijali s otevřenou náručí. Myslí si, že může za zmizení jejich bývalého člena, někoho jménem Hanuh. Počkám si na návrat dobrodruhů.

< Dlouhonoc 1387 VII >
Dlouhonoc 1387 VI Dlouhonoc 1387 VIII
Napsal Alwaern 16.03.2014
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 40 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.14378714561462 secREMOTE_IP: 18.221.11.166