Pathfinder Praha

Obsah článku:

Dlouhonoc 1387 IV

Henther, mág Neviděné Ruky, 6.stupeň zasvěcení

 

Družina dobrodruhů vyrazila dle plánu směrem do Everlundu časně ráno. Nečekel jsem, že použijí k přepravě koně, navíc magicky stvořené. Plán se bude muset uspíšit. Sledování během cesty probíhalo bez obtíží, občas se zastavili, jelikož hraničář a trpaslík padali z koní, myslím, že pak oba přivázali k sedlům. Před Everlundem došlo k nějaké hádce a jedna z žen se převlékla do nevzhledných šatů, poté společně vstoupili do města. Podle informátora se ubytovali a večer strávili v hostinci U staré čepele. Z dostupných zdrojů jsem věděl, že se setkali se starým hraničářem Saedem a noc strávili v hostinci. Nemůžu vyloučit, že se setkali s agentkou Luskanu, Nassed Eal. V té době rovnéž pobývala v hostinci, zda je kontaktovala, mi není známo. Druhý den ráno již upalovali po cestě směrem k Luvenhlavu a Jalantharu.

 

Dál pokračovala celá skupina na východ, kde před vesnicí Luvenhlav prudce strhli koně z obchodní stezky a pokračovali širokým obloukem kolem vesnice. Mistře, není mi zcela známo, proč se tak snaží utajit svoje putování. Leda by jednali na příkaz Taerna nebo někoho z ostatních poradců Alustriel. Po několika mílích odbočili na jih a skrze lávku se dostali na dostřel luku od vysokého hvozdu, kde přečkali noc.

 

Vstup do hvozdu provázely nějaké hádky, bohužel jsem nebyl dost blízko, abych všechno slyšel, ale proběhla i pěstní výměna mezi tím hraničářem a trpaslíkem. Patrně nevěděli, kudy vlastně jít, první část cesty jenom bloudili v kruzích a postupně se vraceli na již dříve prošlapané cesty. Nakonec se jim podařilo přeci jenom nalézt správný směr.

 

Cestu jsem se jim rozhodl zpestřit deštěm z černého kamení a musím říct, že nechápavé výrazy mě dost pobavili. Začali se však dostávat již dost blízko Turlangových držav a riskoval jsem odhalení, vydal jsem se tedy do Bílého dómu, odkud budu nadále sledovat jejich počínání a případně je zastavím. Jejich patrony jsou zcela jistě Harfeníci, mistře, budu tedy nanejvýš opatrný.

 

Zvědové, které jsem vyslal na průzkum, hlásili, že družina narazila cestou na starý trpasličí důl, kde zničili jednoho ze strážců a jeho služebníky a vybrakovali i část nashromážděných pokladů. Pokračují tedy dle plánu do srdce Turlangovy říše, kde je rozhodné čeká nemilé překvapení. Těla druidů i hraničářů jsem ponechal na místě a tu ubohou mapku, která je má svést, jsem ponechal na místě. Uvidíme, jak si poradí s dávnými strážci Earlannu.....

 

Mistře, navíc jsem před desetidnem obdržel zprávu od špeha na východě. Agenti thayské enklávy a Sester hromu se již shromažďují na hranicích Sembie a Údolních zemí. Nebude trvat dlouho, kontakt odhaduje na přibližně 5-6 desetidnů, a budou připraveni zaútočit přes Údolní země na nenáviděný Cormanthyr.

< Dlouhonoc 1387 IV >
Dlouhonoc 1387 III Dlouhonoc 1387 V
Napsal Alwaern 16.03.2014
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 40 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.14643096923828 secREMOTE_IP: 18.221.4.52