[Star Wars] Star Wars podle STs (WoD)

Obsah článku:

Dodatek

Tak zaprvé, upřímně, kdybych jen tušil do čeho se pouštim tak se na to asi vykašlu, jenže to na začátku vypadalo jako takovej delší článek a pak se neustále zdálo, že to už je takřka hotový, stačí už jen... a pak se ukázalo, že ono "jen" je ve skutečnosti docela hromada věcí a textu, kvůli pár věcem jsem se docela nalistoval Wookieepedií a místy mě chytaly záchvaty vzteku, protože celá Rozšířená Galaxie nebo jak tomu říkají je z poloviny hromada blbostí co nesedí se zbytkem nebo mu přímo odporují, je tam hromada samoúčelností, nesmyslů co někdo vytvořil jen aby zazáplatoval jiné nesmysly... ...každopádně, jsem rád že jsem se do toho pustil a jsem rád že jsem to (alespoň nějak) dodělal.

Nepopírám, že některé části bude ještě potřeba vyladit nebo dost předělat, protože jsem je dokončoval dost narychlo, aby byly alespoň nějak a mohl jsem to konečně prohlásit za dokončené (závěr mass combatu, vermírný souboj je prakticky jen náčrt toho, jak chci, aby to vypadalo, než funkční mechaniky, ale žít by s tím mělo jít, slibuju že minimálně pokud podle těhle pravidel bude někdo hrát tak to dodělám co nejdřív, aby mu to nechybělo...)


Tato pravidla začala vznikat před několika lety když jsme se rozhodli hrát SW kroniku. Odrazili jsme se od pravidel, která můžete najít na MrGone stránkách, ty jsme pak vyladili věcmi posbíranými z různých diskusních fór a celé jsme to zahladili vlastními úpravami... které se pak v průběhu hry vršily a vršily a nikdo je moc nezapisoval, až jsme hrát přestali. Teď, když jsem se k STs SW vrátil, jsem si uvědomil, jak moc jsme toho ve skutečnosti ani neřešili a kolik toho je pro sepsání a pro kompletnost třeba domyslet, takže tato pravidla samotná obsahují i spoustu věcí, které jsem vymýšlel za běhu když jsem je psal.
Samotný koncept těchto pravidel je plně funkční, ale za jednotlivé konkrétní mechaniky případně přesné číselné hodnoty se bohužel nejsem schopen zaručit, proto ocením jakýkoliv feedback, názory, poznámky, postřehy, ať už takové, které vás napadly při samotném čtení, nebo takové, které zjistíte při hraní, ať už one-shotů nebo vlastní kroniky.

Prosím mějte toleranci a nechtějte mě hned zabít, když zjistíte nějaký problém, napiště to do diskuse a já ho spolu s vámi zkusím co nejdříve nějak elegantně vyřešit. Nejsnazší způsob jak tato pravidla zahladit k perfektnosti je neustále je zkoušet a testovat, dokud jejich vady zcela nevymizí. Čím více lidí to vyzkouší, tím dříve to bude hotové :)

...původně jsem chtěl mít Dodatek teda o něčem trochu jiném, ale myslím že to teď nechám takhle a ten původně zamýšlený si nechám až do dalšího přepisu tohodle textu.

Enjoy SW
< Dodatek >
Bojové styly
Napsal sirien 10.12.2010
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 50 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.16202211380005 secREMOTE_IP: 18.223.171.4